15 de juny del 2010

L'última classe, però no l'última lliçó


Foto d'Ivan Giménez, Anoia Diari

A Joan Solà l'he llegit tot el que he pogut, ja que el considero el lingüista viu que més ha fet i més fa per la llengua catalana. Les seves aportacions, en múltiples àmbits, depassen l'estricte clos acadèmic (on ha tingut un recorregut completament admirable) per convertir-se en fites que marquen camins a seguir, tant a nivell de pensament com d'acció. I no continuo el panegíric; no per no tenir-ne ganes sinó per no ser reiteratiu.


Placa de Josep Maria Subirachs a l'edifici històric de la UB

Aquest dijous, 17 de juny, a les 6 de la tarda, el catedràtic de filologia catalana de la UB Joan Solà impartirà la seva última classe a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la UB. Aquesta classe també serà l'acte de cloenda del màster oficial interuniversitari en Estudis Avançats i Aplicats en Llengua i Literatura Catalanes (UAB-UB) i del postgrau en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials (UB).


Entrevista a Anoia Diari

Des del 1966 Joan Solà, actualment amb 70 anys, és professor de Lingüística Catalana a la UB. A partir del curs vinent passarà a ser-ne professor emèrit. Potser se li acabaran les classes, però les seves lliçons, com "La paraula" que ens adreçà no fa gaire al Parlament, ni de bon tros.
Informació via infozèfir

PS: La darrera classe, «Construcció d’una sintaxi normativa. Criteris. Exemples», es podrà seguir per Internet: http://bit.ly/b3Q1ZR (merci, Bloc de Lletres!)

10 comentaris:

  1. hi ha persones que hauria d'estar prohibida la seva jubilació, ens fa massa falta.

    ResponElimina
  2. Clídice, ho hauria de decidir ell, que potser vol descansar ;p

    ResponElimina
  3. Gazo, esperava amb delit que en fessis el panegíric.
    Vaig tenir la santíssima sort de tenir-lo de professor a la carrera (UB). Va coincidir que just tornava a fer classes (després de l'aturada per coordinar la magna GCC). Va ser un honor poder aprendre d'ell. I no continuo el panegíric, no per no tenir-ne ganes sinó per no ser reiterativa.

    ResponElimina
  4. Burg, jo també vaig fruir de les seves classes... bastant abans que coordinés la GCC. :-)

    Jubilació merescuda, sens dubte. Ara tindrà més temps per a coses importants! (sense desmerèixer la docència, no em malinterpreteu).

    ResponElimina
  5. La lliçó es podrà seguir a temps real a l’adreça: mms://161.116.215.23/directe) http://bit.ly/b3Q1ZR

    ResponElimina
  6. Parèmies, absolutament merescuda. Però com ha dit en Galderich, hi ha jubilats que mai es jubilen, i pel tarannà del mestre, podem estar segurs que en serà un.

    Blocdelletres, mil gràcies per la informació! Podeu estar segurs que a Menorca hi haurà gent que la seguirà en directe. :)

    ResponElimina
  7. Clidice: Ens fan falta sempre, però la jubilació no significa el final, no fotem.

    Allau: Doncs si li cal descansar que ho faci que s'ho ha guanyat. També tens raó.

    Pisco: Jubilitats? Neologista estàs.

    L'espiell: El panegíric és més maco quan el fem entre tots. Jo només he anat a les seves classes d'oient (sense pagar, tu!).

    Parèmies: Estic amb tu. Hi ha coses molt importants fora de la docència. Els refranys, per exemple.

    Bloc de lletres: Merci per aquesta interessant informació!

    L'espiell: Serà el programa més vist per la catosfera lingüística. Sens dubte.

    ResponElimina

Quelcom a dir?