27 d’octubre del 2014

Diccionari de porcellana


 
Heus aquí un diccionari de porcellana de l'artista canadenca Jade Rude, que forma part d'un projecte, Whiteout (2010), on apareixen diferents objectes d'oficina que semblen coberts per un llençol blanc, en senyal de la seva simbòlica defunció. Creu Rude que "the chosen objects are all on the verge of extinction due to the accelerating technological progress of our current digital culture". O sigui que els diccionaris de paper, acompanyats de la tinta, la cinta adhesiva, els llapis, els bolígrafs, els clips i, evidentment, els fulls de paper, estan condemnats a l'extinció en el nostre món digital. Que reposin en pau.

  

6 comentaris:

  1. Contundent i per a reflexionar. Avui precisament comentava amb uns amics que els joves ja no agafen un diccionari ni per equivocació ja que tot ho fan via internet o directament no ho fan!

    RIP pels diccionaris...

    ResponElimina
  2. Els artistes, i aquesta no és la primera vegada que surt aquí, fa anys que fan aquesta reflexió. Anant més enllà, si la cultura digital algun dia acabés amb els diccionaris de paper, cal pensar que anirà acabant amb altres llibres de paper, progressivament. Què farem llavors de les biblioteques de llibres de paper? Seran museus de la cultura Gutenberg?

    ResponElimina
  3. No estic d'acord en absolut... Bé, pel que fa als diccionaris no ho sé, però al paper i al boli? Al clip?... No home, no!!

    ResponElimina

Quelcom a dir?